Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Martie 2020
Vizualizari: 906
Comentează add

Depunerea mandatului de către premierul desemnat, Florin Câţu, este considerată de reprezentanţii USR şi ALDE o şaradă, respectiv o desconsiderare a parlamentului şi a românilor.

Opinii politice privind depunerea mandatului de către premierul desemnat

radiojurnal

Foto Agerpres

Depunerea mandatului de către premierul desemnat, Florin Câţu, este considerată de reprezentanţii USR şi ALDE o şaradă, respectiv o desconsiderare a parlamentului şi a românilor.

Social-democraţii spun, în schimb, că este bine că s-a renunţat la acest joc politic, în timp ce liberalii afirmă că gestul renunţării la mandat este unul de mare responsabilitate. Iulia Gherman a sintetizat toate aceste declaraţii.

Reporter: Premierul desemnat, Florin Cîțu, a subliniat, într-o postare pe Facebook, că gestul său privind depunerea mandatului trebuie interpretat în contextul situației din România. El se spune că nominalizarea sa a fost luată în perspectiva unor alegeri anticipate, soluție agreată de majoritatea politicienilor, care însă nu mai este astăzi valabilă. 

Imediat după anunțul premierului desemnat liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că prim-ministrul în funcție, Ludovic Orban, a fost mandatat de liberali să strângă în jurul tău toată clasa politică și societatea civilă:

Florin Roman: La momentul la care Florin Cîțu a fost desemnat nu aveam această evoluție îngrijorătoare. Ludovic Orban este un om cu o putere de muncă fantastică. Este președintele partidului, poate aduna toată puterea. Prioritatea noastră numărul unu este lupta împotriva epidemiei.

Preşedintele interimar la PSD, Marcel Ciolacu, spune că retragerea premierului desemnat reprezintă cel mai bun lucru care i se putea întâmpla României. Social-democrații susțin în continuare că PNL nu are nevoie de voturile PSD pentru a-şi trece guvernul.

Marcel Ciolacu: Urmează să am o discuție în interiorul partidului sau cu eventuali alți parteneri politici din Parlamentul României. Mă bucur că s-a renunțat la acest joc politic și nu anticipatele erau prioritatea României.

Liderul USR, Dan Barna, s-a declarat uimit de decizia premierului desemnat de a-şi depune mandatul.

Dan Barna: România aștepta astăzi de la noi, de la Parlamentul României învestirea unui guvern care să poată să se ocupă din acest moment de felul în care ne apărăm. Ce am avut! Am avut o bătaie de joc și o ironie la adresa oricărei reguli democratice.

Aceeași reacție a venit și din partea președintelui PRO României, Victor Ponta.

Victor Ponta: În război este numit un general să conducă guvernul, da, și fuge cu un sfert de oră înainte. Din punctul meu de vedere, de azi PNL este fel de periculos ca și coronavirusul pentru că în momente importante au fugit, au dezertat. 

Uimire s-a înregistrat și în tabăra parlamentarilor PMP.

Liderul deputaţilor formațiunii politice, Marius Pașcan: Noi considerăm că este necesar astăzi ca România să aibă un guvern stabil, un guvern responsabil, capabil să promoveze măsuri ferme, chiar nepopulare în situația în care ne confruntăm cu această pandemie, care va lua vieți.

La rândul său, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că retragerea premierului desemnat reprezintă un comportament iresponsabil față de cetățenii români.


Etichete opiniimandatcitu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live