Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Ianuarie 2017
Vizualizari: 886
Comentează add

Proiectul de buget pentru 2017 indică "o potenţială supraevaluare a veniturilor bugetare, concomitent cu o probabilă subevaluare a cheltuielilor curente".

Opinia Consiliului fiscal asupra proiectului de buget pe 2017

radiojurnal

Proiectul de buget pentru 2017 indică o potenţială supraevaluare a veniturilor bugetare, concomitent cu o probabilă subevaluare a cheltuielilor curente, se arată în opinia preliminară a Consiliului fiscal, publicată pe pagina de internet a instituţiei.

Acest lucru este de natură să încline puternic balanţa riscurilor în sensul înregistrării unui deficit mai mare decât cel proiectat în lipsa unor măsuri corective, se spune în document. Proiectul de buget pe acest an va fi discutat marţea viitoare de guvern, după ce va avea un aviz al CSAT pentru bugetele instituţiilor din domeniul siguranţei naţionale.

Guvernul propune creşteri de fonduri pentru Sănătate, Educaţie sau Apărare şi reduceri bugetare pentru Preşedinţie şi SRI. Opoziţia a criticat însă modul în care au fost făcute alocările bugetare şi a anunţat că va depune mai multe amendamente.

Societatea Română de Radiodifuziune a precizat într-un comunicat referitor la informaţiile din mass-media, potrivit cărora finanţarea de la bugetul de stat a societăţii pentru acest an ar fi cu 98% mai mare decât bugetul anului trecut, că suma prevăzută, de 383 milioane de lei, este sub media bugetelor din ultimii trei ani, care a fost de peste 400 de milioane.

Potrivit comunicatului, nu este pentru prima oară când Radioul public se confruntă cu acuze nefondate, iar Consiliul de Administraţie al SRR îşi reafirmă disponibilitatea pentru furnizarea de informaţii precise legate de activitatea instituţiei.


Etichete bugetconsiliul fiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live