Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iunie 2021
Vizualizari: 489
Comentează add

Aproximativ 40 de salvatori, pompieri, salvamontiști, jandarmi și voluntari intervin pentru preluarea celor 12 persoane care au rămas izolate la Nereju, Vrancea.

Operațiuni de salvare a oamenilor blocați la Nereju

radiojurnal

Foto: CJ Vrancea

Aproximativ 40 de salvatori, pompieri, salvamontiști, jandarmi și voluntari intervin pentru preluarea celor 12 persoane care au rămas izolate într-o zonă forestieră a localității Nereju din județul Vrancea, iar azi-noapte s-au adăpostit într-un vagon forestier.
 
Print-un sistem provizoriu tip tiroliană s-a reușit până acum salvarea mai multor persoane.
 
Vremea nefavorabilă nu a permis până acum puțin timp intervenția salvatorilor pentru evacuarea celor 12 persoane surprinse de viitură pe o insulă formată de apele învolburate ale Zăbalei.
 
Cu puțin timp în urmă, printr-un sistem provizoriu de tip tiroliană, s-a reușit accesul unui salvamontist către persoanele izolate.
 
Cu ajutorul acestui sistem au fost evacuate până la momentul acestei relatări(n.r: ora 16.00) patru persoane: un minor în vârstă de 16 ani, un tânăr de 18 ani și două femei în vârstă de 60 de ani.
 
Misiunea continuă pentru evacuarea integrală a celor izolați încă de seara trecută, sub supravegherea directă a inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vrancea și a reprezentanților Consiliului Județean și a Prefecturii aflați la fața locului.
Și la Bârsești, dar și la Tulnici autoritățile locale fac eforturi pentru a nu permite apelor să pătrundă în zonele locuite. Din păcate, ploaia continuă la această oră, fiind așteptate și alte viituri.
 
De altfel, ploile abundente din ultima perioadă afectează aproape toată țara. Echipele de la Apele Române sunt pregătite pentru intervenție, iar în acest moment nu sunt probleme pe liniile de apărare. Sunt și două excepții: în județul Vrancea s-a depășit cota de inundații, iar în Covasna sunt câteva localități unde apa se apropie de cotele de atenționare, a precizat astăzi ministrul mediului, Tánczos Barna, la o videoconferință cu prefecții, convocată de premierul Florin Cîțu.
 
Prim-ministrul le-a cerut prefecților să fie pregătiți pentru a interveni în orice moment pentru remedierea situațiilor apărute.

Etichete NerejuVranceapersoane izolatesalvareinundatii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live