Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

14 Aprilie 2018
Vizualizari: 1135
Comentează add

Atacul aerian a fost susţinut de rachete lansate de pe nave din Marea Mediteranã

Operaţiunea militară din Siria s-a încheiat

mihai-udroiu

 

 Up-date ora 5.50: Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au lansat un atac aerian coordonat în Siria, susţinut de rachete lansate de pe nave din Marea Mediteranã, ca represalii la presupusul atac chimic efectuat acum o sãptãmânã la Douma, atac atribuit regimului condus de Bashar al-Assad.

Au fost vizate baze militare, infrastructuri de producţie chimicã de la Damasc şi un centru de cercetãri militare din apropierea oraşului Homs. Oficiali militari americani au precizat cã aliaţii au avut grijã sã nu loveascã forţele ruseşti din Siria, dar cã Moscova nu a fost avertizatã înainte de începerea operaţiunii.

Atacul, care s-a încheiat deja, potrivit şefului statului major general american, generalul Joe Dunford, a fost declanşat exact în momentul în care Donald Trump fãcea anunţul la Casa Albã.

Premierul britanic, Theresa May, a justificat participarea Regatului Unit la operaţiunea în Siria, estimând cã nu există nicio altã alternativã la folosirea forţei. La rândul sãu, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a spus cã aliaţii nu pot permite perpetuarea folosirii de arme chimice. 

Ştire iniţială: Preşedintele american,  Donald Trump, a anunţat, cu puţin timp în urmă, o operaţiune militară în curs în Siria, alături de Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul preşedintelui Bashar al-Assad, pe care îl acuză de un atac chimic contra civililor.

Într-o intervenţie la Casa Albă el a precizat că operaţiunea va dura cât este necesar. Acestea vizează infrastructuri de producţie chimică. Premierul britanic a justificat participarea Regatului Unit estimând că nu există nicio alternativă la folosirea forţei. În timp ce preşedintele Donald Trump a făcut acest anunţ, un corespondent al France Presse a anunţat că la Damasc, în Siria au fost auzite mai multe explozii.


Etichete SiriaDonald TrumpBashar al-AssadDamascTheresa MayEmmanuel Macron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live