Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

9 Decembrie 2018
Vizualizari: 495
Comentează add

Operaţiunea armatei israeliene de localizare a tunelurilor teroriste libaneze va continua până la neutralizarea infrastructurii subterane.

Operaţiunea de localizare a tunelurilor teroriste libaneze ”va continua”

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Militar israelian cercetează intrarea într-un tunel al Hamas. Foto: Arhiva/Armata israeliană.

Operaţiunea armatei israeliene de localizare, la frontiera de nord a ţării, a tunelurilor teroriste libaneze, va continua până la neutralizarea infrastructurii subterane de atac a organizaţiei Hezbollah, se arată într-un comunicat al premierului israelian.

Totodată, premierul Benjamin Netanyahu a anunţat de dimineaţă că dacă va fi necesară o campanie militară în zona Gaza, armata este pregătită pentru orice scenariu. 

Armata israeliană are cunoştinţă de existenţa unui al treilea tunel terorist de atac, săpat din sudul Libanului până în Israel, şi a cerut Forţei Interimare a Naţiunilor Unite să-şi îndeplinească atribuţiile din mandatul pe care l-a primit de la Consiliul de Securitate. Israelul a cerut UNIFIL să blocheze tunelul de pe partea libaneză a frontierei.

Presa locală libaneză a relatat dimineaţă că Armata Naţională Libaneză şi-a întărit prezenţa la frontiera cu Israelul. Postul de televiziune "Al-Manar", afiliat organizaţiei teroriste Hezbollah, a comentat despre prezenţa militară israeliană în zona de frontieră.

În timp ce Israelul intevine pentru a reduce prezenţa Iranului în Siria şi să neutralizeze rachetele şi tunelurile teroriste ale miliţiilor şiite libaneze Hezbollah, nu există deocamdată interes pentru o escaldare cu palestinienii - a declarat premierul Benjamin Netanyahu, în şedinţa săptămânală a Executivului de la Ierusalim.

La întâlnirea cu miniştrii partidului său, Likud, care a precedat reuniunea guvernamentală, Netanyahu a avertizat că Israelul e pregătit pentru orice situaţie care necesită o campanie militară în Gaza, şi Cabinetul de securitate a fost informat despre evoluţia situaţiei.

În paralel cu eforturile sistematice pentru localizarea şi neutralizarea tunelurilor teroriste din nord, Israelul îşi intensifică demersurile pe scena internaţională, pentru condamnarea agresiunii iraniene şi a organizaţiei teroriste Hezbollah, în vederea înăspririi sancţiunilor.


Etichete Operaţiunea armatei israelienelocalizaretuneluri teroriste libaneze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live