Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Dezbateri electorale Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Aprilie 2018
Vizualizari: 4948
Comentează add

Site-ul, numit WebStresser.org, ataca diverse servicii online contra cost. În operaţiunea de anihilare 6 persoane au fost arestate în M. Britanie, Olanda, Serbia, Croaţia şi Canada

Operaţiune internaţională de poliţie pentru distrugerea unui site

sergiu-stet

Foto: pixabay.com.

Un site acuzat că a lansat peste 4 milioane de atacuri cibernetice în lumea întreagă a fost distrus în cadrul unei ample operaţiuni internaţionale a forţelor de poliţie.

BBC citează investigatorii care susţin că website-ul este o interfaţă pentru o bandă de infractori. Website-ul, numit WebStresser.org, a oferit ani de zile servicii ilegale, oferind firmelor teste de stres pentru servere.

Anchetatorii au declarat că, sub masca ofertei, website-ul s-a dovedit a fi de fapt o interfaţă pentru o bandă infractoare care se oferea să atace cibernetic orice serviciu online pentru un preţ care pornea de la 15 dolari.

Şase dintre membrii bandei au fost arestaţi în Marea Britanie, Olanda, Serbia, Croaţia şi Canada. Deşi site-ul a fost distrus, multe dintre operaţiunile similare acestuia au rămas online.

 

Etichete WebStresser.orgWebStresseroperaţiunebandăarestăriciberneticcyber

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live