Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

18 Iulie 2014
Vizualizari: 1548
Comentează add

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, este alarmat numeroasele informaţii care sugerează că avionul malaezian a fost doborât intenţionat şi cere o anchetă "minuţioasă".

ONU "condamnă cu tărie aparenta doborâre a unei aeronave civile"

ani-sandu-washington

Rămăşiţele avionului malaezian aparent doborât în estul Ucrainei. Foto: captură youtube.com

Consiliul de Securitate al ONU a cerut astăzi o anchetă internaţională completă, minuţioasă şi independentă în cazul prăbuşirii în Ucraina a avionului malaezian cu 298 de persoane la bord.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, este alarmat de ceea ce par a fi numeroase informaţii credibile care sugerează că o rachetă sofisticată sol-aer a fost folosită pentru a doborî avionul Malaysia Airlines.

Declaraţia a fost făcută de adjunctul lui Ban Ki-moon, Jeffrey Feltman, şef al Departamentului pentru Afaceri Politice, în deschiderea unei noi şedinţe a Consiliului de Securitate ONU dedicată situaţiei din Ucraina.

"Secretarul general condamnă cu tărie aparenta doborâre intenţionată a unei aeronave civile. Acest incident oribil ne reaminteşte, în mod zguduitor, cât de cumplită a devenit situaţia din estul Ucrainei şi cum afectează ţări şi familii aflate la distanţă bună de graniţele Ucrainei" a declarat Jeffrey Feltman.

Potrivit ambasadorului american la Naţiunile Unite, Samantha Power, avionul a fost probabil doborât de o rachetă sol-aer lansată dintr-un teritoriu deţinut de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

Ipoteza unui ajutor tehnic din partea Rusiei "nu poate fi exclusă"

"Dacă într-adevăr separatişti susţinuţi de Rusia sunt în spatele acestui atac la adresa unei aeronave civile, ei şi susţinătorii lor ar avea motive întemeiate de a ascunde dovezile actului lor criminal. De aceea este extrem de important ca o investigaţie să pornească de îndată" a spus Samantha Power.

Între timp, potrivit France Presse, 30 de inspectori ai OSCE au sosit la locul unde s-a prăbuşit avionul.

Ei spun însă că nu vor ancheta accidentul, ci vor verifica numai dacă rămăşiţele pământeşti ale victimelor sunt tratate în mod corespunzător. 

Mai multe știri și informații despre catastrofa aeriană de la granița Ucraina-Rusia puteți găsi aici.


Etichete MH17UcrainaRusiaavionprăbușireONUanchetăBan Ki-moonJeffrey FeltmanSamantha PowerOSCEobservatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live