Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Octombrie 2019
Vizualizari: 492
Comentează add

Statele Unite au anunţat că vor retrage forţele armate din nord-estul Siriei, într-o schimbare majoră a tacticii, care lasă loc unei ofensive militare din partea Turciei.

ONU cere protecţia civililor din Siria

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Un oficial al ONU a declarat luni, 7 octombrie, că civilii trebuie protejaţi în timpul operaţiunii armatei turce în nord-estul Siriei, unde ONU speră să poată fi prevenite atrocităţile şi părăsirea locuinţelor de către localnici.
 
Conform Reuters, Statele Unite au declarat că vor retrage forţele armate din nord-estul Siriei, într-o schimbare majoră a tacticii, care lasă loc unei ofensive militare din partea Turciei împotriva forţelor conduse de kurzi şi predă Turciei responsabilitatea pentru mii de prizonieri din Statul Islamic.
 
Panos Moumtzis, coordonatorul acţiunilor umanitare ale ONU pentru criza din Siria, a declarat reporterilor că Geneva a creat planuri de a acorda asistenţă. "Sperăm ce e mai bun, dar ne pregătim pentru ce e mai rău", a afirmat el, adăugând că ONU a asigurat zone sigure în situaţii cumplite, ca cea din Srebrenica.

Etichete SiriakurziTurciamilitaroperaţiuniNaţiunile Unite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live