Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Decembrie 2018
Vizualizari: 545
Comentează add

ONU va încerca să verifice "relatările îngrijorătoare" venite din taberele în care sunt ţinuţi etnici uiguri şi alţi musulmani minoritari.

ONU cere Beijingului acces direct în regiunea Xinjiang

sergiu-stet

  Fosta preşedintă a Chile, Michelle Bachelet.     Foto: en.wikipedia.org/wiki/Michelle_Bachelet.

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului a cerut Beijingului să permită anchetatorilor ONU să viziteze regiunea Xinjiang, din nordul Chinei, unde numeroşi musulmani se află în tabere de detenţie.

BBC transmite că Michelle Bachelet a declarat că ONU va încerca să verifice "relatările îngrijorătoare" venite din taberele în care sunt ţinuţi etnici uiguri şi alţi musulmani minoritari.

"Continuăm să primim informaţii, de la diferite surse, în legătură cu situaţia drepturilor omului, cu precădere în centrele de reeducare pe care China afirmă că le-a înfiinţat pentru a răspunde preocupărilor legate de un eventual extremism violent în Xinjiang. Am cerut acces direct în regiune, pentru a putea verifica informaţiile îngrijorătoare pe care le primim", a afirmat Michelle Bachelet.

China a apărat aceste măsuri, argumentând că taberele sunt folosite pentru reeducarea indivizilor consideraţi a fi terorişti.


Etichete XinjiangChinaONUUN,Michelle Bacheletmusulmani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live