Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 560
Comentează add

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a făcut un apel către guverne de a face din prevenirea violenţei împotriva femeilor o parte esenţială a reacţiei lor faţă de pandemie.

ONU: Apel pentru prevenirea violenţei împotriva femeilor

rador

 Secretarul general al ONU, Antonio Guterres.                 Foto: un.org.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a făcut un apel către guverne de a face din prevenirea violenţei împotriva femeilor o parte esenţială a reacţiei lor faţă de pandemie, transmite BBC NEWS.

Într-un video postat pe Twitter, Guterres a afirmat că restricţiile de deplasare pot face ca femeile să rămână blocate alături de partenerii lor abuzivi.

Guterres a decarat că în ultimele săptămâni a fost observată o creştere globală uriaşă a violenţei domestice, numărul femeilor care cer ajutor dublându-se în anumite ţări.

"Cer tuturor guvernelor să facă prevenirea şi scăderea violenţei împotriva femeilor o parte esenţială a planurilor lor naţionale de reacţie faţă de COVID-19. Respectiv creşterea investiţiilor în servicii online şi în organiaţii ale societăţii civile. Instalarea sistemelor de alertare de urgenţă în farmacii şi magazine şi crearea unor moduri sigure ca femeile să poată cere ajutor fără alertarea abuzatorilor lor", a afirmat Antonio Guterres.


Etichete (ii)apelviolentafemei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live