Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

16 Octombrie 2013
Vizualizari: 1746
Comentează add

Reprezentanţii OMV încearcă să-i convingă de faptul că activitatea companiei nu a provocat seismele din ultima perioadă. Părerile seismologilor şi ale geologilor însă, nu coincid.

OMV Petrom discută cu sătenii din Izvoarele

maria-mandita-galati

Locuitor din Izvoarele afectat de cutremur. Foto: Maria Măndiţă

Reprezentanţii OMV Petrom, care face explorări petroliere în judeţul Galaţi, au discutat miercuri, prima dată cu sătenii din zonă, încercând să îi convingă de faptul că activitatea companiei nu a provocat seismele din ultima perioadă. 

În ceea ce priveşte părerile seismologilor şi ale geologilor, acestea nu coincid deocamdată, ceea ce-i face şi pe oamenii simpli să rămână la fel de indecişi.  

Mihai Diaconescu, specialist în cadrul Institutului Naţional de Fizica Pământului, a vorbit despre argumentele aduse de Petrom în faţa localnicilor.

"Au spus ceea ce au spus şi public, că ei forează sondele pentru extracţia petrolului, care se află în doua strate, unul în jur de 400 de metri şi unul la 800 de metri, că totul este sub control, a existat şi Agenţia Naţională pentru resurse Minerale, care îi controlează şi îi verifică, care a certificat că nu ei sunt cauza, nu au scăpărim, nu au infiltraţii, nu explodează sondele, nu bagă dinamită în sonde şi le aruncă în aer, cum s-a auzit.

"Deci totul este sub control. Din toate datele, nu este compania aceasta de vină pentru ceea ce se întâmplă", spune Mihai Diaconescu. 

Seismele nu au legătură cu exploatările petroliere din zonă

În timp ce Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, susţine că seismele nu au legătură cu exploatările petroliere din zonă, marţi Institutul Geologic al României a precizat că instabilitatea solului din Izvoarele poate avea fie cauze naturale, fie antropice, referindu-se chiar la sondele petroliere.

În aceste condiţii, sătenii nu au fost convinşi astăzi de explicaţiile celor de la Petrom.

Totuşi, Simion Mocanu, a cărui casă din Izvoarele are pereţii crăpaţi, s-a declarat convins de argumentele autorităţilor.

Primarul comunei Slobozia Conachi speră ca la fel ca Simion Mocanu, încet, încet, toţi sătenii din Izvoarele să îşi schimbe părerea şi să se convingă că seismele au cauze naturale.


Etichete Ştiri Sud-EstGalaţiseismeexploatarelocuitoriPetromautorităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live