Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

28 Mai 2020
Vizualizari: 204
Comentează add

Organizaţia Mondială a Turismului anunţă că turismul internaţional va suferi o cădere de 70% din cauza pandemiei.

OMT anunţă că turismul internaţional va suferi o cădere de 70%

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Elena Postelnicu

Turismul internaţional va suferi o cădere de 70% din cauza pandemiei, anunţă Organizaţia Mondială a Turismului, cu sediul la Madrid.

Comitetul de criză al organizaţiei se reuneşte astăzi pentru adoptarea unui ghid de recomandări privind călătoriile după pandemie.

Este de aşteptat ca în următoarele luni turiştii să călătorească mai ales în ţările lor, din cauza restricţiilor impuse de toate statele.

Abia la finalul lunii septembrie, crede secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Zurab Pololikashvili, călătoriile internaţionale ar putea fi reluate într-un ritm constant. L-am întrebat pe secretarul general al organizaţiei dacă biletele de avion se vor scumpi şi dacă zborurile low cost ar mai fi posibile.

Zurab Pololikashvili: Cred că totul depinde de cerere şi ofertă. Am vorbit cu mai multe companii aeriene şi toate evaluează situaţia. În principiu, nimeni nu vrea să mărească preţurile, dar este posibil să vedem o majorare. Pentru companiile low cost va fi mai dificilă reluarea activităţii de la început, dar vor fi pe piaţă şi vor avea beneficii din prima zi când totul va reintra în normal. 

Cel mai important criteriu pentru alegerea destinaţiei de vacanţă va fi, fără îndoială, infrastructura medicală a ţării în care călătorim. Şi pentru ca oamenii să fie încrezători, au nevoie de garanţii: fie un paşaport sanitar, fie măsurarea temperaturii sau chiar testarea rapidă.

Primul pas pentru reactivarea turismului ar fi coridoarele propuse de anumite ţări, cum e Spania, care aşteaptă în Insulele Baleare mii de turişti germani. Organizaţia Mondială a Turismului le-a cerut însă o mai bună coordonare în redeschiderea frontierelor în Europa, fără restricţii privind apartenenţa la Spaţiul Schengen./


Etichete (ii)cadereturismpandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live