Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

26 August 2014
Vizualizari: 968
Comentează add

OMS vrea să verifice dacă spusele specialiştilor din Republica Democrată Congo, care susţin că virusul ar avea o sursă diferită de cea din nod-vestul Africii, sunt adevărate.

OMS verifică sursa îmbolnăvirilor cu Ebola din Congo

alex-olaru

Foto: captură Youtube

Mai multe companii internaţionale anunţă că ar putea livra statelor vest-africane vaccinuri împotriva epidemiei de febră hemoragică provocată de virusul Ebola.

În paralel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că face propriile teste, pentru a stabili sursa îmbolnăvirilor din Republica Democrată Congo.

Cazul stârneşte tot mai multă îngrijorare, deoarece o eventuală epidemie în acea regiune ar putea avea consecinţe devastatoare. 

Experţii OMS vor să verifice dacă spusele specialiştilor din Republica Democrată Congo care susţin că virusul ar avea o sursă diferită de cea din nod-vestul Africii sunt adevărate.

Zonă de carantină într-o localitate din Congo

Totodată se fac eforturi pentru evitarea unei noi epidemii în această ţară care are graniţă comună cu alte 9 state.

Presa internaţională relatează că în localitatea în care a fost depistată Ebola autorităţile au instalat un laborator şi o zonă de carantină.

În paralale, Japonia anunţă că este gata să livreze un vaccin ţărilor africane, deşi respectivul tratament nu a fost aprobat oficial.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că va permite folosirea lui în anumite condiţii.

Mai multe companii din Statele Unite şi Canada au anunţat că vaccinurile lor ar avea rezultate, după testele făcute pe primate. Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul Ebola a provocat până acum moartea a peste 1.400 de persoane din nord-vestul Africii.


Etichete EbolaAfricaCongoexperţicarantinăEbolaOMSlaboratorepidemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live