Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 467
Comentează add

OMS, ţinta criticilor preşedintelui SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

  Foto wikipedia

Aproape 1.450.000 de oameni sunt infectaţi în lume cu noul coronavirus, cu peste 80.000 de decese.

Este ultimul bilanţ anunţat de Universitatea de Medicină Johns Hopkins din SUA, care monitorizează evoluţia pandemiei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii critică măsurile de relaxare anunţate de unele ţări, atrăgând atenţia că vârful pandemiei nu a fost atins. De altfel, organizaţia este ţinta criticilor lansate de preşedintele american, Donald Trump. Peste Ocean, în SUA, a crescut semnificativ numărul de îmbolnăviri.

Sunt peste 400.000 de persoane confirmate şi aproape 13.000 de morti.

În mijlocul pandemiei de coronavirus, preşedintele Trump a anunţat, în conferinţa sa de presă de aseară, că ar putea bloca finanţarea OMS de către SUA.

Donald Trump: OMS primeşte vaste sume de bani de la SUA. M-a criticat şi nu a fost de acord cu interdicţia pe care am impus-o privind călătoriile în SUA şi a greşit. A greşit în multe privinţe. Organizaţia a avut devreme o mulţime de informaţii, dar a părut să considere China centrul lumii. OMS primeşte majoritatea banilor din partea SUA. Ar fi putut preveni cu luni de zile mai devreme despre pandemie. Ar fi trebuit să ştie şi probabil că a ştiut. Vom examina foarte îndeaproape situaţia şi vom bloca trimiterea banilor către OMS.

După ce a acuzat că un raport al inspectorului general al Departamentului Sănătăţii privind deficienţele cu care se confruntă spitalele americane ar fi fals şi partizan politic, ieri, preşedintele Trump l-a demis pe preşedintele noului creat Comitet de audit, însărcinat cu supervizarea modului în care administraţia sa cheltuieşte miile de miliarde de dolari din pachetul de salvare a economiei, aprobat de Congres cu sprijin bipartizan.

(PH)


Etichete (PH)omssuadonald trumpcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live