Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

30 Aprilie 2020
Vizualizari: 1662
Comentează add

Mike Ryan: Suedezii au trecut direct la faza conviețuirii cu virusul, celebra "fază 2" pe care întreaga lume se pregătește să o înceapă.

OMS: "Suedia este un model pentru revenirea la normalitate" #Covid-19

rador

Stockholm.

Organizația Mondială a Sănătății nu are niciun dubiu și, în timpul conferinței de presă despre pandemia de coronavirus, a uimit comunitatea internațională.

"Oamenii cred că Suedia nu a luat niciun fel de măsuri, nimic nu ar putea fi mai fals", a declarat șeful programului pentru criza sanitară, Mike Ryan, care a continuat:

"Suedia a implementat măsuri de sănătate publică foarte puternice. Ceea ce au făcut diferit este că s-au bazat pe relația de încredere cu cetățenii", informeaza La Repubblica.


După părerea lui Ryan, suedezii au trecut direct la faza conviețuirii cu virusul, celebra "fază 2" pe care întreaga lume se pregătește să o înceapă.

"Dacă trebuie să ajungem la un nou model de viață, de a reveni în societate fără noi restricții, cred că Suedia poate fi un exemplu de urmat".

Pe scurt, în Suedia "oamenii înțeleg cum să conviețuiască cu virusul în timp real, modelul lor este o strategie puternică de control și o puternică încredere și colaborare din partea comunității. Vom vedea dacă va fi un model de succes deplin sau nu".

Față de restul lumii, departe de a fi stabilit o abordare laxă, Suedia - care a anunțat marți că a ajuns la 20.000 de cazuri de COVID-19 - a aplicat "o strategie puternică de sănătate publică, axată pe măsuri de igienă, distanțarea și protejarea persoanelor din aziluri".

Punctul crucial "a fost relația cu populația, care a avut o dorință puternică de a adera la distanțarea fizică și de a se autoeduca. În plus, sistemul sanitar a rămas întotdeauna la nivelul adecvat al capacității de răspuns în caz de urgență", a adăugat Ryan.

(RS)


Etichete coronavirussuediaomscovid-19mike ryancriza sanitara(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live