Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

25 August 2014
Vizualizari: 1103
Comentează add

Experţii OMS vor să verifice dacă spusele specialiştilor din Congo, care susţin că virsul ar avea o sursă diferită de cea din nord-vestul Africii, sunt adevărate.

OMS încearcă să afle originea cazurilor de Ebola din Congo

alex-olaru

Personal medical pe străzile din Monrovia, Liberia. Foto: captură youtube.com.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că face propriile teste pentru a stabili sursa cazurilor de febră hemoragică provocată de virusul Ebola în Republica Democrată Congo.

Cazul stârneşte tot mai multă îngrijorare, deoarece o eventuală epidemie în acea regiune ar putea avea consecinţe devastatoare.

Experţii OMS vor să verifice dacă spusele specialiştilor din Republica Democrată Congo, care susţin că virsul ar avea o sursă diferită de cea din nord-vestul Africii, sunt adevărate.

Totodată, se fac eforturi pentru evitarea unei noi epidemii, de data aceasta, în Republica Democrată Congo, ţară care are graniţe comune cu alte nouă state.

Presa internaţională relatează că, în localitatea în care a fost depistat Ebola, autorităţile au instalat un laborator şi o zonă de carantină. În paralel, Japonia anunţă că este gata să livreze un vaccin ţărilor africane.

Deşi respectivul tratament nu u a fost aprobat oficial, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că va permite folosirea lui în anumite condiţii.

Potrivit BBC, vaccinul denumit Avigan nu a fost testat pe om, însă producătorii lui susţin că asemănările dintre viruşii gripali şi virusul letal Ebola arată că tratamentul ar putea avea efect şi în vindecarea febrei hemoragice.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul Ebola a provocat până acum moartea a peste 1.400 de persoane din nord-vestul Africii.


Etichete EbolafebrăOMSsănătateCongo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live