Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Ianuarie 2022
Vizualizari: 390
Comentează add

Se estimează că peste jumătate din populația Europei va fi infectată cu varianta Omicron a coronavirusului, într-un interval de 6 - 8 săptămâni.

OMS avertizează în legătură cu gradul de contagiozitate al tulpinii Omicron

sergiu-stet

 Sigla Organizației Mondiale a Sănătății, Geneva. Foto: Arhivă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că peste jumătate din populația Europei va fi infectată cu varianta Omicron a coronavirusului, într-un interval de șase până la opt săptămâni.
 
Conform BBC, directorul regional pentru Europa din cadrul OMS a declarat în cadrul unei conferințe de presă că estimările au la bază statisticile ce reflectă numărul de șapte milioane de noi cazuri de infecție raportate pe întreg teritoriul Europei. 
 
Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni, a anunţat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online, transmite Reuters.
 
"În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni", a precizat Hans Kluge.
 
El a subliniat că varianta Omicron prezintă mutaţii "care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate să infecteze chiar şi persoanele care au fost infectate în prealabil sau vaccinate".
 
Regiunea europeană cuprinde 53 de ţări şi se întinde până în Asia Centrală.
 
Valul de îmbolnăviri "pune la grea încercare sistemele de sănătate şi prestatorii de servicii medicale din numeroase ţări în care Omicron s-a răspândit cu mare viteză şi ameninţă să se răspândească în multe altele", a adăugat directorul pentru Europa al OMS.

Etichete Hans KlugeOrganizația Mondială a SănătățiiOMSOmicron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live