Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Mai 2022
Vizualizari: 1607
Comentează add

OMS avertizează asupra amplificării exceselor ponderale și a obezității în Europa.

OMS avertizează asupra amplificării exceselor ponderale și a obezității

florin-lepadatu

Foto: blog.baucominstitute.com

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra amplificării exceselor ponderale și a obezității în Europa care duc la peste 1,2 milioane de decese anual pe continent.

n primul studiu asupra acestor boli din ultimii 15 ani se arată că ratele de supraponderalitate și obezitate au atins în Europa niveluri mortale și continuă să crească.

Are detalii Cristina Grecu: ”OMS definește obezitatea drept o acumulare normală sau în exces a grăsimii în organism cu efecte asupra stării de sănătate. Putem ști dacă ne aflăm în această situație, calculându-ne indicele de masă corporală: greutatea împărțit la înălțimea la pătrat. Dacă atingem 25 suntem supraponderali, iar după 30 suntem obezi. Între factorii de risc pentru apariția acestora sunt: inactivitatea fizică, dieta nesănătoasă, stilul de viață în familie, materialul genetic, vârsta sau tulburările de somn. Într-un raport publicat astăzi de OMS Europa se arată că pandemia s-a aflat la originea unor schimbări nefaste în obiceiurile alimentare și sportive, fiind astfel unul din factorii care au determinat creșterea ratelor de exces ponderal pe bătrânul continent. Oficialii OMS spun că în Europa aproape un sfert dintre adulți sunt în prezent obezi şi atrag atenția că o creștere a indicelui de masă corporală este un factor de risc major în cazul maladiilor non transmisibile, în special cancere și afecțiuni cardiovasculare. În Europa sunt mai multe femei obeze decât bărbați, deși aceștia sunt mai predispuși la îngrășare. Hans Kluge, directorul regional al OMS, spune că nu este încă târziu pentru remedierea situației, de aceea ar fi de dorit să se ia unele măsuri, între care taxarea băuturilor îndulcite, limitarea comercializării alimentelor nesănătoase în rândul copiilor și subvenționarea alimentelor benefice pentru sănătate.”


Etichete exclusiv onlineobezitategrassupraponderalponderal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live