Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iulie 2017
Vizualizari: 663
Comentează add

Ministerul Sănătăţii a lansat o campanie prin care părinţii sunt informaţi despre beneficiile vaccinării copiilor. Şi Radio România derulează o campanie în favoarea imunizării.

OMS atrage atenţia că epidemia de rujeolă a atins cote alarmante în Europa

radiojurnal

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenţia că epidemia de rujeolă a atins cote alarmante în Europa: 35 de persoane au murit, în ultimul an, din cauza acestei boli.

Cea mai recentă victimă este un copil de şase ani din Italia, unde s-au înregistrat peste 3.500 de cazuri, inclusiv două decese, din iunie, anul trecut. Alte câteva ţări din Europa au semnalat epidemii, între care şi România, unde situaţia este şi mai dramatică: peste 8.000 de cazuri de rujeolă şi 31 de decese.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, reaminteşte măsurile pe care le recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru limitarea epidemiei.  

"Această avertizare pe care o lansează OMS se referă la introducerea unor măsuri de către autorităţile de sănătate prin care să încerce recuperarea copiilor nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet. De asemenea, o eventuală vaccinare a personalului medical, pentru că un număr de îmbolnăviri s-au înregistrat şi în rândul personalului medical în Italia şi un lucru, de asemenea care se practică şi la noi în această perioadă: scăderea vârstei de vaccinare şi administrarea unei doze suplimentare de vaccin, la copiii în vârstă de 9, până la 11 luni", a declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.  

Ministerul Sănătăţii a lansat o campanie prin care părinţii sunt informaţi despre beneficiile vaccinării copiilor. La rândul său, Radio România derulează, în spiritul misiunii sale publice, o campanie în favoarea imunizării celor mici, la doi ani după un demers similar.


Etichete Alexandru RafilaOMSrujeolă. vaccin pentru viaţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live