Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Marţi, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2014
Vizualizari: 1180
Comentează add

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat utilizarea medicamentului ZMapp, produs de americani, chiar dacă nu este încă omologat şi se află în stadiu experimental.

OMS aprobă utilizarea medicamentului ZMapp pentru tratarea Ebola

radiojurnal

Foto: captură youtube.com

Virusul hemoragic Ebola continuă să câştige teren în Africa de Vest, iar comunitatea internaţională este gata să ajute.

Numai în ultimele două zile s-au înregistrat aproape 70 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care şi-a trimis 300 de experţi în Africa, a aprobat utilizarea medicamentului ZMapp, produs de americani, chiar dacă nu este încă omologat şi se află în stadiu experimental.

Reprezentantul OMS în România, Victor Olsavszky, a explicat astăzi cum a luat Comisia de Etică a OMS această decizie.

"Problema este că acesta nu a fost testat şi ştim foarte bine că niciun medicament nu intră pe piaţă dacă el nu este testat riguros prin studii clinice. El a fost testat doar pe animale, unde a dat nişte rezultate încurajatoare. În această situaţie, când avem o astfel de epidemie care afectează cele trei ţări, în care nu există tratament specific, nu există nici perspectiva unui tratament specific imediat, Comitetul de Etică, analizând situaţia, a considerat că da, este etic să aplici tratamentul respectiv, cu condiţia de a fi foarte bine monitorizat, iar rezultatele să fie făcute transparente" a spus Victor Olsavszky.

Organizaţia Medici fără Frontiere, care are sute de cadre medicale în Africa de Vest, a salutat decizia, dar a explicat că este nevoie şi de creşterea numărului lucrătorilor medicali.

Medicamentul a dat, până acum, rezultate în cazul celor doi medici americani, care s-au îmbolnăvit în Africa şi au fost aduşi în Statele Unite pentru a fi trataţi.

În schimb, misionarul spaniol, în vârstă de 75 ani, a decedat, ieri, chiar dacă i se administrase şi lui vaccinul.

Până acum, 1.013 oameni au murit de Ebola, în patru ţări africane, în trei dintre ele situaţia fiind de-a dreptul dramatică: este vorba despre Sierra Leone, Liberia şi Guineea.

În Nigeria, virusul a apărut mai târziu, dar şi aici au murit deja trei persoane. 


Etichete OMSOrganizaţia Mondială a SănătăţiiEbolaAfrica de VesttratamentexperimentalmedicamentleacZMappVictor Olsavszkyeticămoralitatevictimebolnavimortalitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live