Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

23 Decembrie 2018
Vizualizari: 761
Comentează add

Polemică în Germania, după ce însărcinatul Guvernului Federal pentru Integrare a trimis o felicitare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, din care a omis tocmai cuvântul "Crăciun".

Omiterea cuvântului "Crăciun" de către un oficial german, criticată

vlad-draghicescu-bonn

Polemică amplă în Germania, după ce însărcinatul Guvernului Federal pentru Integrare a trimis o felicitare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, din care a omis tocmai cuvântul "Crăciun".

Oficialul este criticat nu doar de naţionalişti, ci şi de numeroşi colegi de partid din Uniunea Creştin-Democrată, care consideră că nu poţi integra străinii în societate, dacă uiţi de propriile valori.
 

"Indiferent în ce credeţi, vă dorim un timp liniştiti şi un început bun de An Nou!" - se poate citi în felicitarea semnată de Annette Widmann-Mauz, ministru de stat al cancelarului Angela Merkel.

Omiterea cuvântului "Crăciun" de către oficialul Germaniei este aspru criticată, inculsiv în propriul partid.

Premierul creştin-democrat al landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a declarat: Este de la sine înţeles că de Crăciun nu trimitem salutări de sezon, ci dorim oamenilor un Crăciun binecuvântat.

Şi Sevim Dağdelen, vicepreşedinte al grupului parlamentar al stângii în Bundestag, a criticat refuzul de a pomeni Crăciunul într-o felicitare de Crăciun.

În opinia sa, toleranţa greşită face Crăciunul, o sărbătoare a iubirii, aparent invizibil.

Liderul partidului naţionalist "Alternativa pentru Germania", Alice Weidel, a declarat că a căutat în zadar, în felicitare, ultima fărâmă de creştinism din CDU, cuvânt pe care partidul încă îl mai poartă în titulatura sa.

Ziarul "Bild" găseşte bizar faptul că însărcinatul guvernamental cu integrarea a putut ura post binecuvântat musulmanilor din Germania, de Ramadan, precum şi Hannuka fericită şi binecuvântată evreilor, ignorând, în schimb, Crăciunul.

În replică, Widmann-Mauz a transmis Crăciun cu pace şi un An Nou binecuvântat, pe Twitter, urări, care, potrivit "Bild" apar şi pe o a doua felicitare trimisă de oficialul guvernamental.


Etichete Germaniafelicitare de Crăciuninsarcinat guvernul federal pentru integrarefelicitaresarbatori de craciununiunea crestin democrataangela merkelAnnette Widmann-Mauz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live