Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

11 Septembrie 2017
Vizualizari: 833
Comentează add

Mii de persoane au fost ucise acum 16 ani de teroriştii Al Qaeda, care au deturnat patru avioane pentru a le folosi ca proiectile împotriva unor clădiri emblematice.

Omagiu adus victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001, din SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: Arhivă.

Atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 sunt comemorate astăzi în SUA.

Mii de persoane au fost ucise acum 16 ani de teroriştii Al Qaeda, care au deturnat patru avioane pentru a le folosi ca proiectile împotriva unor clădiri emblematice.

Numărul victimelor a continuat să crească în anii care au urmat, iar anul acesta un nou monument a fost ridicat în memoria lor.

O plajă de pe Long Island, New York, unde oamenii s-au adunat la 11 septembrie 2001 urmărind cu oroare prăbuşirea turnurilor gemene World Trade Center este locul în care a fost ridicat cel mai recent monument care onorează memoria victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie.

Monumentul dedicat celei de-a 16-a comemorări a victimelor atacurilor teroriste este construit lângă Oceanul Atlantic şi reprezintă un turn de oţel de peste 9 metri înălţime, cu plăci de granit pe care sunt gravate numele celor aproape 3.000 de oameni care au murit în atacuri.

Pe o placă separată vor fi gravate numele celor 582 de poliţişti, pompieri, constructori şi voluntari care au petrecut zile şi chiar luni între rămăşiţele de la World Trade Center şi ale căror morţi, după ani de zile, au survenit din cauza toxicităţii cenuşei şi fumului.

Placa are un spaţiu gol, pe care pot fi gravate numele celor care ar mai putea muri din aceleaşi cauze.


Etichete omagiuvictimeatentate11 septembrie 2001SUAAl Qaedateroristiterorism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live