Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

11 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1552
Comentează add

Conducerea combinatului spune că în ultimele luni pierderile s-au redus substanţial. Privatizarea Oltchim a fost scoasă de pe lista priorităţilor de privatizare.

Oltchim şi-a redus pierderile "cu aproape o treime"

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Combinatul Oltchim. Foto arhivă.

Combinatul Oltchim a reuşit să-şi reducă pierderile cu aproape o treime în ultimele luni, raportează conducerea societăţii şi administratorul judiciar al societăţii aflate în insovenţă.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost scos de pe lista priorităţilor de privatizare ale Guvernului în cadrul acordului de împrumut preventiv încheiat cu creditorii internaţionali, iar acest lucru a făcut să nu mai existe presiune în procesul de reorganizare, după cum spune ministrul economiei, aflat la Râmnicu Vâlcea.

El a precizat că nu se mai lucrează cu o presiune, mai ales pe final de an, din partea partenerilor internaţionali şi, practic, nu se va vorbi nici de o posibilă sancţionare din partea acestora.

Vorbim despre termene foarte clare pe care deja administratorii judiciari, împreună cu ministrul economiei, le-au spus astăzi la Râmnicu Vâlcea.

Vorbim despre 20 ianuarie, atunci când se va deschide tabelul cu oferte, de 23 ianuarie, când se va selecta ofertantul pentru privatizarea Oltchim, pentru ca pe 31 ianuarie să fie prezentat creditorilor planul de reorganizare.

Mai mult, ministrul economiei a menţionat că lucrurile merg pe un făgaş bun la Oltchim, întrucât aprovizionarea şi contractele sunt asigurate, iar cererea în privinţa produselor Oltchim se află în creştere.

Totodată s-a spus că se vrea asigurarea unui confort şi pentru salariaţi, prin acordarea anumitor restanţe salariale, ba, mai mult, s-a vorbit şi de faptul că se vrea şi toate discuţiile au fost purtate în privinţa vânzării/privatizării Oltchim la pachet cu rafinăria de la Arpechim Piteşti.

Lucrurile nu sunt însă foarte certe în această privinţă, însă rămâne să aşteptăm cu toţii începutul anului viitor pentru a vedea cum vor decurge lucrurile la Oltchim în privinţa privatizării.


Etichete Oltchimprivatizarepierdericreditori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live