Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

6 Februarie 2011
Vizualizari: 2600
Comentează add

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a trecut cu scorul 21-20 de echipa Buducnost Podgorica în primul meci din grupa principală 1 a Ligii Campionilor.

Oltchim debutează cu o victorie în Liga Campionilor

ionut-dragu

Apărarea Oltchimului (echipament roşu) în timpul unui atac al echipei Buducnost. Foto: Agerpres.

Echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea a învins cu scorul de 21-20 (13-12), echipa Buducnost Podgorica în primul meci din grupa principală 1 a Ligii Campionilor.

Fetele de la Oltchim au reuşit o victorie dificilă, dar meritată, după ce jucătoarea Talida Tolnai a salvat câteva mingi grele în ultimele secunde de joc.

În meciul cu campioana Muntenegrului, Ardean a evoluat în unele momente inter dreapta, Ramona Facău a jucat şi extremă stânga, Beşe a evoluat ca inter stânga şi ca pivot iar Cristina Neagu a schimbat mai multe posturi la linia de 9 metri.

Meciul, cel mai dificil din grupă pentru campioana României, a fost unul echilibrat.

În prima repriză fetele de la Oltchim au condus doar în trei rânduri la două goluri, cu 3-1 (min. 8), 11-9 (27) şi 12-10 (28).

Buducnost a avut o singură dată avantaj pe tabelă, în minutul 24, cu 9-8, dar apoi gazdele au marcat trei goluri consecutive.

Repriza secundă a fost una slabă pentru Oltchim, care s-a blocat la un moment dat şi, dacă pe faza de apărare a evoluat bine, iar Talida Tolnai a ţinut poarta închisă mult timp, pe faza de atac nu a marcat decât de două ori în 18 minute.

Timp de 11 minute nu s-a înscris niciun gol, iar Oltchim nu a marcat timp de 16 minute (33-49).

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii anul trecut, nu s-a simţit deloc în apele sale, a tras puţin la poartă şi nu a marcat.

Fetele de la Oltchim vor întâlni în etapa a doua a fazei grupelor formaţia Itxako, în deplasare, în data de 12 februarie.

Tot în prima etapă a grupei I a Ligii Campionilor, Krim Ljubljana (Slovenia) a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 30-26, echipa spaniolă Itxako Reyno De Navarra.

Pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea au evoluat jucătoarele Talida Tolnai, Tereza Pâslaru - Valentina Ardean (8 goluri), Valeria Beşe, Iulia Curea (3), Ramona Farcău (1), Adina Fiera (1), Steluţa Luca, Oana Manea (1), Cristina Neagu, Adriana Nechita, Yeliz Özel (5), Anastasia Pidpalova (2). Antrenor: Anja Andersen.


Etichete handbalOltchimBuducnostLiga Campionilorvictorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live