Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

19 Februarie 2013
Vizualizari: 1147
Comentează add

Premierul Victor Ponta susţine că Oltchim ar putea deveni din nou viabil, dar nu cu toate cele 18 secţii şi cei peste 3.000 de angajaţi.

Oltchim "ar putea fi revitalizat" printr-o investiţie privată

nicoleta-turcu

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, discută marţi la Bruxelles cu comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, despre posibilitatea acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim.

Este vorba de 45 de milioane de euro, bani cu ajutorul cărora producţia combinatului ar trebui să crească de la 7%, cât este în prezent, la 50%-60%

Luni seară premierul Victor Ponta a precizat la un post de televiziune că Oltchim ar putea fi din nou viabil, dar nu cu toate cele 18 secţii şi cei peste 3.000 de angajaţi.  

"Nu cred că cineva va revitaliza Oltchim la dimensiunea de trei mii şi ceva de  angajaţi.

"Însă, o parte importantă din Oltchim poate fi revitalizată printr-o investiţie privată şi prin tăierea tuturor celorlalte contracte-căpuşă", a declarat Victor Ponta.

Între timp opoziţia a anunţat că va depune o moţiune simplă pe tema Oltchim şi solicită demisia miniştrilor economiei şi finanţelor, pe care îi  consideră principalii vinovaţi pentru situaţia în care este combinatul.

În opinia liderului PDL, Vasile Blaga, întreaga situaţie este încă o dovadă că, în timpul campaniei electorale, USL a făcut promisiuni fără acoperire.

"De opt luni de zile, guvernele USL îşi bat joc de acest combinat. Vă reamintesc că în primele luni ale guvernului Ponta I, în plin proces de privatizare, au modificat caietul de sarcini care iniţial prevedea privatizarea cu investitori strategici.

"Mai mult, doresc să o privatizeze, dar înainte o bagă în insolvenţă, adică să o dea pe nimic prietenilor, aşa cum doresc să dea şi CFR Marfă", a declarat Vasile Blaga.


Etichete OltchimVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live