Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

12 August 2019
Vizualizari: 335
Comentează add

Locuitorii judeţului Olt, care au afecţiuni cronice, cu precădere, au solicitat astăzi ajutorul medicilor de la Ambulanţă pe fondul caniculei.

Olt: Solicitări la Ambulanţă, din cauza caniculei

laura-stoican-olt

Arhivă Foto: smurd.ro.

Locuitorii judeţului Olt, care au afecţiuni cronice, cu precădere, au solicitat astăzi ajutorul medicilor de la Ambulanţă pe fondul caniculei.

Potrivit medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, aceste zile una dupa alta, cu temperaturi toride, îi fac pe oameni să se resimtă, motiv pentru care numărul solicitărilor la Ambulanţa Olt a crescut cu peste 20 de procente.

Medicii mai spun că au avut nevoie de ajutor oamenii diagnosticaţi cu afecţiuni cronice, pentru ca din cauza caniculei, afecţiunile lor s-au decompensat şi au avut nevoie de îngrijire medicală.

Purtătorul de cuvânt la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul Marian Furtună, a spus că nu au fost înregistrate, până acum cazuri de lipotimii sau oameni căzuţi în stradă. Numărul celor care au nevoie de asistenţă medicală variază, crescând până la 130 de solicitări, a mai spus medicul Marian Furtună.

La Slatina, în punctele aglomerate din oras, au fost amplasate de astăzi şi corturi de prim-ajutor, unde oamenii se pot opri să-şi verifice tensiunea arterială, să se odihnească puţin şi să bea un pahar cu apă rece.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care se simt rău, şi Primăria Corabia a anunţat deschiderea unui punct de acordare a primului ajutor. Oltul se află sub cod galben de caniculă azi şi mâine, temperaturile menţinându-se ridicate, caniculare.


Etichete ambulantacanicula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live