Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

26 August 2014
Vizualizari: 2948
Comentează add

Legumicultorii din comuna Giuvărăşti au descoperit ce înseamnă să faci afaceri profitabile în agricultură cu bani europeni.

Olt: Afaceri de succes în legumicultură

laura-stoican-olt

Foto: Arhivă.

Sute de locuitori ai comunei au accesat fonduri de la UE pentru a înfiinţa adevărate afaceri prospere de familie, din care trăiesc cu toţii.

În comuna Giuvărăşti, peste 200 de persoane beneficiază de fonduri europene bazate pe activitatea lor în legumicultură, făcând din Giuvărăşti singura localitate din judeţ cu cele mai multe proiecte europene declarate eligibile.

La baza iniţiativei stau autorităţile locale şi reprezentanţii Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, care i-au convins pe sătenii că au posibilitatea să facă din activitatea lor de zi cu zi, o afacere profitabilă.

Majoritatea proiectelor au fost depuse prin Măsura 141 pentru ,,Sprijinirea formelor agricole de semi – subzistenţă”, care are ca obiectiv creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole în curs de restructurare, pentru facilitarea rezolvării problemelor legate de tranziţie, având în vedere faptul că sectorul agricol şi economia rurală sunt expuse presiunii concurenţiale a pieţei unice.

Sprijinul financiar pentru această măsură este nerambursabil şi este de aproximativ 477.000.000 euro.


Etichete Știri Sud-VestOltlegumecomunaGiuvărăștiafaceribanieuropenifonduriUEagriculturăruraleuro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live