Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Prietenii de la 10

19 Mai 2017
Vizualizari: 1233
Comentează add

Olimpicii Constantin-Buliga Ştefan şi Ocian Mihnea Andrei, în Clubul Prietenilor de la 10.

Olimpicii Constantin-Buliga Ştefan şi Ocian Mihnea Andrei Olimpicii Constantin-Buliga Ştefan şi Ocian Mihnea Andrei - Conține audio

prietenii-de-la-10

Olimpicii Constantin-Buliga Ştefan şi Ocian Mihnea Andrei. Foto. Luciana Gingăraşu

În Clubul Prietenilor de la Zece au fost astăzi doi tineri în clasa a XI-a, la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu.

Ștefan Constantin-Buliga este olimpic național la informatică și matematică, începând din clasa a VII-a, două medalii de aur la matematică și trei la informatică, component al lotului restrâns de seniori la informatică ( clasa a X-a și a XI-a), medalie de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, medalie de bronz la Romanian Masters Of Informatics și Turneul "John Atanasov", Shumen, aur absolut la olimpiada "Zhautykov", Kazahstan.

Mihnea Andrei Ocian este olimpic național la matematică începând din clasa a V-a, medalie de bronz la Balcaniada de matematică de anul acesta, component al lotului național restrâns în clasa a VIII-a (juniori), clasa a X-a și a XI -a (seniori), două medalii de aur la olimpiada națională din partea Societății de Științe Matematice din România, patru mențiuni din partea Ministerului Educației, participare la echivalentul olimpiadei naționale de chimie la clasa a VII- a, medalie de aur la olimpiada națională a Italiei, mențiune onorabilă la Romanian Masters in Mathematics.

Acestea sunt pe scurt performanțele lor, care vor continua și în această vară, iar , după absolvirea colegiului vor să studieze în străinătate. Au vorbit despre pasiunile lor, dar și despre ceea ce ar trebui schimbat în sistemul educațional românesc, astfel încât tinerii să vină la școală cu bucurie:

Atitudinea profesorilor și a elevilor este una deficitară în ultimul timp. Nu mai există inițiativă, pasiune, niște valori adevărate care vor să fie promovate. Ar trebui schimbate destul de multe lucruri.- a spus Ștefan în Clubul Prietenilor de la Zece.

Întregul sistem cere de la noi să fim buni în toate domeniile, de la matematică, biologie, română, geografie etc. Dacă vrei să faci performanță, nu ai cum să aloci timp și pentru celelalte. - preciza Mihnea

AUDIO: Prietenii de la 10. Olimpicii Constantin-Buliga Ştefan şi Ocian Mihnea Andrei.


Etichete prietenii de la 10invitatiolimpicimatematica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live