Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Februarie 2018
Vizualizari: 410
Comentează add

Turcia şi Olanda sunt state NATO, iar Olanda este cel mai mare investitor străin în Turcia. Disensiunile rămân profunde între Turcia şi Olanda care a criticat regimul Erdogan.

Olanda şi-a retras ambasadorul din Turcia

sergiu-stet

 Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Foto: facebook.com/RecepTayyipErdogan

Disputa dintre Turcia şi Olanda se adânceşte. Olanda şi-a retras oficial ambasadorul de la Ankara şi a refuzat să accepte un nou emisar din partea Turciei.

BBC aminteşte că disputa a izbucnit în martie 2017, când olandezii nu au permis miniştrilor turci să se adreseze cetăţenilor turci din Olanda, în campania electorală pentru referendumul privind prerogativele preşedintelui Erdogan.

Turcia şi Olanda sunt state membre NATO, aliaţi europeni, iar Olanda este cel mai mare investitor străin în Turcia. Disensiunile rămân, încă, profunde, între Turcia şi unele state europene care au criticat guvernul turc, pentru arestarea a mii de persoane după puciul eşuat din 2016.

În urmă cu 13 ani, Turcia a început negocierile de aderare la Uniunea Europeană, iar acum rămâne fără niciun fel de relaţii la nivel de ambasade, cu unul dintre membrii fondatori ai blocului comunitar, transmit corespondenţii BBC. 

 

Etichete AnkaraErdogandiplomaţieambasadăNATOderivă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live