Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1297
Comentează add

La întrebarea Radio România dacă şi Olanda va sprijini aderarea României al Schengen, ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner, a spus că nu vrea să se pronunţe în avans.

Olanda "nu se pronunţă încă" în privinţa aderării României la Schengen

carmen-gavrila

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner şi ministrul român de externe, Lazăr Comănescu. Foto: mae.ro.

Noul raport MCV privind justiţia va aduce noi argumente care să demonstreze că aderarea României la Schengen ar fi un avantaj pentru Uniunea Europeană, în contextul nevoii de securizare a graniţelor externe.

Este declaraţia ministrului român de externe, Lazăr Comănescu, la conferinţa de lansare, la Bucureşti, a preşedinţiei olandeze a Uniunii Europene.

La întrebarea Radio România dacă şi Olanda va sprijini aderarea României al Schengen, aşa cum au făcut celelalte preşedinţii înaintea sa, ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner, a explicat că nu vrea să se pronunţe în avans.

"Spaţiul Schengen este sub o presiune uriaşă. Asta înseamnă că trebuie să ne concentrăm mai mult pe felul în care administrăm graniţele externe. Pe acest lucru sunt concentrate acum toate discuţiile. De aceea spun că problemele de acum pe masa UE şi a Schengen sunt atât de mari încât doar asupra lor trebuie să ne fixăm eforturile", a spus Stella Ronner.

Ministrul român de externe, Lazăr Comănescu, a explicat că tocmai securizarea graniţelor externe face necesară includerea României în spaţiul Schengen.

"Mă aştept ca următorul raport MCV să aducă argumente suplimentare nouă, dar şi altora care spun că admiterea României în spaţiul Schengen ar fi un beneficiu pentru UE ca întreg şi, dacă leg asta de chestiunea migraţiei, în condiţiile în care există o conştientizare crescută că e nevoie de întărirea graniţelor europene, asta mă face personal să cred că lumea va realiza că includerea României în spaţiul Schengen va fi un avantaj pentru uniune", a afirmat Lazăr Comănescu.

Oficialul român va efectua astăzi o vizită la Berlin, la invitaţia omologului său Frank-Walter Steinmeier.

Vizita are loc şi în contextul exercitării, de către Germania, a preşedinţiei OSCE în anul 2016. 


Etichete Schengenraportul MCVmigranțiministrul de externe Lazăr Comănescuambasadorul Olandei la BucureştiStella Ronnerpreşedinţia olandeză a Uniunii Europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live