Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

19 Noiembrie 2015
Vizualizari: 854
Comentează add

De câteva luni, Olanda se află sub presiunea numărului foarte mare de refugiaţi pentru care nu mai există capacitate de cazare.

Olanda ia în calcul crearea unui spaţiu mai restrâns de liberă circulaţie

claudia-marcu

Foto: thesyriacampaign.org.

Olanda ia în calcul crearea unui spaţiu mai restrâns de liberă circulaţie, împreună cu câteva ţări din jur, pentru a controla mai bine fluxul de migranţi.

Criza refugiaţilor a pus sub semnul întrebării, în ultima perioadă, eficienţa reglementărilor Schengen - spaţiu care include 26 de ţări, din care patru din afara Uniunii Europene - astfel că autorităţile olandeze analizează o posibilă soluţie la limitarea numărului mare de imigranţi.

O zonă Schengen redusă ar putea fi creată între Olanda, Luxemburg, Belgia, Germania şi Austria, spune cotidianul olandez "De Telegraaf".

Ministrul olandez al afacerilor externe nu vrea să dea prea multe amănunte.

Bert Koenders spune că se poartă discuţii de orientare cu câteva ţări din jur, fără să le şi numească.

Membrii Parlamentului olandez vorbesc însă cu uşurinţă despre această posibilitate ca fiind o soluţie la problema refugiaţilor. Intenţia este de a organiza mai bine înregistrarea şi verificarea refugiaţilor în momentul în care intră în spaţiul mini-Schengen, proces care în acest moment este greu de controlat în actuala zonă Schengen.

De câteva luni, Olanda se află sub presiunea numărului foarte mare de refugiaţi pentru care nu mai există capacitate de cazare.

Zona Schengen va fi cel mai probabil pe agenda preşedinţiei olandeze a Uniunii Europene, care începe la 1 ianuarie 2016.


Etichete Olandarefugiatilibera circulatiemigrantiSchengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live