Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Iunie 2020
Vizualizari: 587
Comentează add

Finanţarea pentru KLM -un amestec de fonduri guvernamentale şi împrumuturi comerciale garantate de stat- are unele condiţii, printre care şi o scădere cu 20% a salariilor piloţilor

Olanda acordă ajutor de peste 3 miliarde de euro companiei aeriene KLM

sergiu-stet

   Foto: Arhivă.

Compania aeriană olandeză KLM va primi un pachet de finanţare în valoare de 3,4 miliarde de dolari, susţinut de guvernul Olandei.

Suma are scopul de a sprijini compania să supravieţuiască actualei crize din sectorul transportului aerian.

BBC amintește că Air France KLM este una dintre cele mai puternice companii aeriene din Europa, însă atât guvernul francez, cât şi olandez deţin o mare parte din acţiunile acesteia, fapt care a dus la tensiuni politice dintre cele două ţări, în efortul de a-şi apăra interesele naţionale.

În aprilie, Franţa a anunţat că va acorda grupului Air France KLM un pachet de împrumuturi şi garanţii în valoare de şapte miliarde de euro. Contribuţia guvernului olandez a fost întârziată, după ce miniştrii de la Haga au cerut un loc în consiliul de conducere al KLM, demers respins de Franţa.

Finanţarea pentru KLM - un amestec de fonduri guvernamentale şi împrumuturi comerciale garantate de stat - are unele condiţii, printre care şi o scădere cu 20% a salariilor piloţilor. 


Etichete aerianOlandaajutoetransportAir France KLM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live