Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 148
Comentează add

Olaf Scholz devine miercuri noul cancelar al Germaniei.

Olaf Scholz devine miercuri noul cancelar al Germaniei

florin-lepadatu

Liderul SPD, Olaf Scholz. Foto: facebook.com/olafscholz

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Social-democratul Olaf Scholz urmează să devină miercuri noul cancelar al Germaniei, într-o schimbare politică majoră, după 16 ani de guvernare creștin-democrată condusă de Angela Merkel.

Cei trei parteneri care formează coaliția inedită de la Berlin, social-democrații, liberal-democrații și verzi au semnat ieri acordul de coaliție care permite instalarea noului cabinet, un guvern ferm pro-european, după cum notează presa internațională.

Executivul federal, format din opt femei și opt bărbați, are de gestionat probleme importante, cum sunt depășirea pandemiei, accelerarea tranziției spre o economie ecologică sau tensiunile cu Rusia referitoare la Ucraina.

Corespondentul RRA în Germania, Vlad Drăghicescu, relatează: ”Semnarea documentului deschide calea alegerii lui Olaf Scholz în funcția de cancelar, care va avea loc Bundestag, camera inferioară a Parlamentului, unde noua alianță tripartită, care guvernează în premieră la nivel federal, se bucură de o largă majoritate. Social-democratul Olaf Scholz, al cărui partid a câștigat alegerile legislative din 26 septembrie, a declarat că lupta cu pandemia va necesita toată forța noului executiv. Robert Habeck, copreședinte al verzilor ecologiști și viitor vicecancelar, a spus că republica federală dorește să obțină reducerea emisiilor cu gaze de efect de seră concomitent cu asigurarea prosperității. Cancelarul desemnat Olaf Scholz va face prima sa călătorie în străinătate, în calitate de șef al guvernului german, la Paris. "Prima mea călătorie mă va duce în Franța. Am anunțat acest lucru din timp și îl voi respecta", a declarat Scholz la Berlin. Numărul mare de noi infecții, criza de la granița cu Ucraina ori creșterea prețurilor la energie sunt câteva din probele de foc pentru noul guvern german.”


Etichete germaniaOlaf Scholz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live