Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

26 Iunie 2018
Vizualizari: 432
Comentează add

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, i-a atras atenţia premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, asupra faptului că amestecul în alegeri este un lucru inadmisibil.

Oficialii SUA critică anularea alegerilor de la Chişinău

rador

  Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.        Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Mike_Pompeo_Official_Portrait_112th_Congress.jpg,

La întâlnirea avută la Washington cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo, a atras atenţia asupra faptului că amestecul în alegeri este un lucru inadmisibil.
 
Declaraţia este citată de TACC şi a fost făcută de Ambasada SUA la Chişinău, care anterior condamnase anularea rezultatelor alegerilor anticipate pentru postul de primar al capitalei moldoveneşti. 
 
"Pompeo i-a reamintit primului ministru Pavel Filip că alegerile libere şi corecte sunt principalul criteriu al oricărei democraţii şi ele trebuie să reflecte voinţa cetăţenilor ţării, fără vreun amestec politic", se arată în comunicatul postat pe pagina de pe Facebook a Guvernului moldovean.
 
Luni, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova  a declarat legitimă anularea alegerilor anticipate pentru postul de primar al Chişinăului, punând punct anchetei judiciare în care candidaţii în alegeri fuseseră acuzaţi de încălcări ale legii.
 
Ambasada americană a remarcat faptul că hotărârea "a consolidat percepţia socială în ceea ce priveşte amestecul politic în sistemul judiciar".

Etichete Michael PompeoPavel FilipplahotniucNăstasejustiţiealeggerivoturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live