Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Februarie 2020
Vizualizari: 370
Comentează add

"Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viaţă. Nu este nevoie să aglomerăm supermarketurile, nu este nevoie să ne panicăm toate rudele din străinătate sau din ţară".

Oficiali din Ministerul Sănătăţii îndeamnă la prevenţie

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Persoana infectată cu coronavirus, un tânăr de 25 de ani din Gorj, este "bine" şi va rămâne la Institutul "Matei Balş", a declarat managerul acestei unităţi, Adrian Streinu-Cercel, care a precizat că persoana respectivă este un purtător al virusului.

El a mai spus că cetăţeanul italian care avea coronavirus "era bolnav când era pe teritoriul României" şi a confirmat că tânărul din Gorj care s-a îmbolnăvit la rândul său a participat la o vânătoare, dar şi la o petrecere.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a îndemnat la prevenţie şi nu la panică. El a subliniat că la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică funcţionează o linie Telverde - 0800 800 358, la care orice cetăţean poate suna să se intereseze despre coronavirus.

99 de persoane sunt în carantină. Despre acest tip de izolare, secretarul de stat, Nelu Tătaru a precizat:

"Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viaţă. Nu este nevoie să aglomerăm supermarketurile, nu este nevoie să ne panicăm toate rudele din străinătate sau din ţară. Dacă persoanele intră în carantină, atunci aceste persoane sunt îngrijite de autorităţile locale, primesc hrană, primesc tot ce le este necesar. Dacă persoanele intră în izolare voluntară la domiciliu, atunci, o dată pe zi, una din aceste persoane, din membrii familiei poate ieşi să facă aprovizionarea. Aceste persoane care se află în carantină sau care se află în izolare voluntară la domiciliu, primesc concedii medicale", a declarat Nelu Tătaru.


Etichete Adrian Streinu-CercelNelu Tătarusănătatecarantină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live