Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

26 Aprilie 2015
Vizualizari: 876
Comentează add

Rusia a declarat, pentru prima dată, că nu consideră necesar să amplaseze armament nuclear în Crimeea, care va rămâne zonă liberă de arme nucleare.

Oficial de la Kremlin: Crimeea va rămâne zonă liberă de arme nucleare

alexandru-beleavski-moscova

Bombardier Tu-22M3, capabil să poarte încărcătură nucleară. Foto: wikipedia.org.

Reprezentantul preşedintelui Vladimir Putin în Crimeea, Oleg Belavenţev, a declarat că Rusia dispune de suficient armament pentru a lovi inamicul acolo unde se află, pentru aceasta fiind suficiente armele amplasate pe submarinele nucleare şi alţi vectori purtători.

Este pentru prima dată când un înalt oficial de la Kremlin afirmă că regiunea, alipită la Rusia în martie 2014 va rămâne o zonă liberă de arme nucleare.

Oleg Belavenţev nu a precizat însă dacă acest statut va fi oficializat juridic, dacă va rămâne permanent, nici dacă se va aplica şi navelor militare ruseşti a căror principală bază în Marea Neagră se află în Crimeea la Sevastopol.

Rusia a declarat în repetate rânduri că are dreptul să amplaseze armamentul nuclear în Crimeea, ca şi oriunde pe teritoriul său, dacă se va lua o decizie politică în acest sens.

În ultimul an, mediile ruse au informat despre posibilitatea dislocării în Crimeea de arme capabile să poarte încărcături nucleare, inclusiv bombardiere Tu-22M3.

Relocarea acestora în peninsulă a fost exersată în cadrul amplelor manevre militare desfăşurate în sudul Rusiei în luna martie.


Etichete RusiaCrimeeaarmament nuclearOleg BelanțevMarea NeagrabombardierTu-22M3

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live