Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Dezbateri electorale Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

23 Octombrie 2016
Vizualizari: 954
Comentează add

În Irak, 1.000 de persoane au fost tratate pentru probleme respiratorii provocate de gazele toxice emanate de la o instalaţie de sulf, incendiată de militanţii grupării Daesh.

Ofensivă a Armatei irakiene pentru recucerirea oraşului Mosul

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Bătălia pentru Mosul. Foto: captura video

În Irak, 1.000 de persoane au fost tratate pentru probleme respiratorii provocate de gazele toxice emanate de la o instalaţie de sulf, incendiată de militanţii grupării Daesh la sud de Mosul.

În urmă cu o săptămână, Armata irakiană a lansat o ofensivă pentru recucerirea oraşului, dar întâmpină o rezistenţă puternică din partea jihadiştilor, care recurg la execuţii şi folosesc civili drept scuturi umane.

Responsabili militari americani au confirmat că un nor de fum de la o uzină chimică i-a forţat pe militari să poarte măşti de gaze.

Premierul irakian, Haider Abadi, a anunţat că a refuzat propunerea Turciei de a participa la ofensiva împotriva organizaţiei teroriste Daesh.

"Dacă vom avea nevoie de ajutor, vom cere Turciei sau altor ţări din regiune" - a mai spus el ziariştilor care l-au însoţit pe secretarul american al apărării, Ash Carter, la Bagdad.

Teroriştii Daesh au executat 284 bărbaţi şi băieţi la sud de oraşul irakian Mosul. Execuţiile au avut loc joi şi vineri.


Etichete OfensivăArmata irakianarecucerirea oraşului Mosulstat islamicgaze toxice sulfuzina chimicamasti de gazedaeshteroristi daeshturcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live