Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

30 Octombrie 2018
Vizualizari: 689
Comentează add

Oettinger: Vreau să contribui, la Bruxelles, la promovarea intrării României în Schengen.

Oettinger: Vreau să contibui la promovarea intrării României în Schengen

radu-dobritoiu

Comisarul european pentru buget şi resurse umane, Gunther H. Oettinger, a declarat marţi, la Bucureşti, că doreşte să contribuie la promovarea intrării României în Schengen şi a subliniat că libera circulaţie este una dintre valorile europene.

'Ar trebui să avem tot timpul în vedere libera circulaţie. Cel mai mare progres al Europei este circulaţia transfrontalieră, de aceea vreau ca mai ales după această prezenţă (...) să contribui, la Bruxelles, la promovarea intrării României în Schengen, deci atingerii nivelului pentru intrarea în Schengen de către România, aşa încât la aeroport, pe şosea să nu mai existe diferite modele de control sau de intensitate a controlului', a afirmat oficialul european, potrivit traducerii oficiale.

El a vorbit despre eforturile din Uniunea Europeană pentru o evoluţie economică.

'Infrastructura trebuie să fie optimizată în continuare transfrontalier, să avem o piaţă internă a Uniunii Europene corespunzătoare în care să se manifeste libera circulaţie (...) şi avem nevoie pentru aceasta de bunuri, de şosele, de căi rutiere, de cale ferată bună. Deci avem nevoie de o astfel de infrastructură, dar şi de o infrastructură digitală performantă, cu fibră optică şi 5G', a adăugat el.

Oettinger a participat la conferinţa 'Alegerile europene şi Brexit 2019: consecinţe pentru UE şi bugetul UE', organizată de Reprezentanţa din România a Fundaţiei Konrad Adenauer.
 


Etichete Spatiul SchengenGunther H. Oettinger

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live