Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

6 Martie 2022
Vizualizari: 423
Comentează add

Apărarea antiaeriană ucraineană din regiunea Odesa a doborât două avioane rusești de atac.

Odesa: Armata ucraineană a doborât două avioane rusești de atac

mario-balint

Foto: Arhivă.

Apărarea antiaeriană ucraineană din regiunea Odesa a doborât două avioane rusești de atac, potrivit trimisului Radio România în regiune.

Portul cheie Odesa de la Marea Neagră se pregătește să reziste unui asalt considerat iminent. Mario Balint este în direct acum din Ismail, din sudul Ucrainei, cu ultimele informații.


Reporter: A fost liniște în această noapte în raionul Ismail, o liniște nesperată și în regiunea Odesa. Încă de aseară, zeci de mașini și echipaje ale poliției și unităților de apărare teritorială au blocat toate străduțele laterale din Ismail, dând astfel posibilitatea camioanelor cu macara să monteze baraje de protecție pe principalele artere de circulație și posibile căi de acces ale invadatorilor în oraș.

La intrările localitate au fost săpate tranșee întărite cu saci cu nisip. Localitatea, care are un important port fluvial, se pregătește de un potențial atac al forțelor ruse. Ieri, o localitate neprecizată din regiunea Odesa a fost lovită cu rachete de către armata rusă.

Clădirea sediului central al administrației locale a fost distrusă de bombardament, dar din fericire nu s-au înregistrat victime. Pe de altă parte, avem informația că ieri după-amiază alte două avioane rusești de atac au fost doborâte de antiaeriana ucraineană.

Potrivit administratorului militar al regiunii Odesa, Maksim Marcenko, unul dintre avioane s-a prăbușit în Marea Neagră, iar cel de-al doilea în nordul regiunii Odesa, explozia cauzată de inpactul aeronavei cu solul fiind auzit în întreaga Odesa. Pilotul s-a catapultat şi a fost capturat de forţele ucrainene.

Poliţia de Frontieră din Odesa a publicat o fotografie cu piloții avionul rusesc doborât deasupra localității Oceacov și o altă fotografie cu aeronava distrusă.

Este vorba de un avion de atac Suhoi 25. Şeful administraţiei regionale Odesa, Maksim Marcenko, a făcut apel la locuitorii litoralului de la Odesa la Sergheevca, aproximativ 100 de kilometri de Ismail, să nu meargă în nici un caz pe plajă sau pe faleze deoarece întreaga coastă a Mării Negre este minată și se află sub controlul permanente al luptătorilor din cadrul unităților de apărare teritorială.

De asemenea, șeful regiunii face apel la pescari să nu iasă pe mare și să nu navigheze de-a lungul coastei deoarece apele sunt minate și asupra ambarcațiunilor poate fi deschis focul de către apărătorii de pe mal.

Pe de altă parte, Maksim Marcenko a declarat că toți orfanii din instituțiile specializate din regiune au fost evacuați în Polonia și România, fără să ofere alte detalii.


Etichete ucrainaodesaarmataavioaneaparare antiaeriana(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live