Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 220
Comentează add

Octavian Jurma la RRA: Numărul deceselor asociate noului coronavirus va continua să fie peste 1.000 pe săptămână.

Octavian Jurma: Ar trebui schimbată strategia de testare #Covid-19

radiojurnal

Numărul deceselor asociate noului coronavirus va continua să fie peste 1.000 pe săptămână, poate și până după Crăciun, anticipează medicul epidemiolog și cercetătorul Octavian Jurma.

El a precizat la Radio România Actualități că, în ciuda datelor raportate în prezent care indică un platou în privința noilor îmbolnăviri, situația este mai gravă.


Octavian Jurma: În România a mai scăzut un pic și numărul de testare la cerere pentru că nimeni nu vrea să stea în izolare de sărbători. Din păcate, Terapia intensivă va continua să crească. Dacă ne aud oamenii, să înțeleagă că este foarte important să fie depistaţi și luaţi în evidență. Nu o să îi ţină nimeni în spitale cu de-a forţa. O să fie luaţi în evidenţă de medicii de familie şi o să le recomande un tratament, aceşti oameni care amână tratamentul, stau în casă și după aceea revin la spital, în forme foarte grave care au nevoie de ATI. Numărul de morți va continua să rămână peste 1.000 pe săptămână, poate și după Crăciun probabil.


Realizator: Octavian Jurma a mai spus că pentru un mai bun control al epidemiei ar trebui schimbată strategia de testare.


Octavian Jurma: Fără testare masivă nu avem cum să găsim toți cei care sunt asimptomatici mai ales și care sunt principala sursă de răspândirii a bolii. Din păcate, suntem la un stadiu la care nu avem cum să mai izolăm toţi aceşti bolnavi prin testare. Sunt atât de mulţi încât e nevoie de măsuri de carantină şi din carantină să îi scoatem cu testare. Deci trebuie să schimbăm complet paradigma de testare. Orice campanie de testare, care nu este precedată de o perioadă de minim o săptămână de carantină, este risipă de teste.


Etichete ovidiu jurmarracoronavirusromania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live