Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Mai 2021
Vizualizari: 356
Comentează add

Igor Dodon a subliniat că victoria Blocului "Comuniștilor și socialiștilor" în alegerile parlamentare anticipate va ajuta Republica Moldova să evite calea antirusească.

Occidentul vrea să folosească R. Moldova împotriva Rusiei, spune Igor Dodon

sergiu-stet

  Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.               Foto: Arhivă.

Fostul președinte al Republicii Moldova, co-președintele Blocului "Comuniștilor și socialiștilor", Igor Dodon, a spus că jucătorii occidentali vor ca Republica Moldova să urmeze o cale antirusească și să transforme țara într-un teritoriu geopolitic pentru lupta împotriva Rusiei.
 
RIA Novosti amintește că, anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat, în cadrul unui briefing, că SUA și UE încearcă să intervină în viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova.
 
În același timp, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat că nu a primit plângeri din partea structurilor guvernamentale privind amestecul în organizarea alegerilor parlamentare anticipate din partea altor state.
 
"Jucătorii geopolitici din Occident vor ca Republica Moldova să urmeze calea împotriva Rusiei. Sarcina mea acum, ca politician, este să salvez Republica Moldova și să împiedic ca aceasta să devină un teritoriu geopolitic pentru lupta împotriva Rusiei, așa cum dorește Occidentul", a declarat Igor Dodon, la postul de televiziune "Primul în Moldova".
 
Fostul lider moldovean a subliniat că victoria flancului stâng în alegerile parlamentare anticipate va ajuta Republica Moldova să evite soarta Ucrainei, care a ales calea antirusească. 

Etichete Igor DodonRusiacomunistsocialistMaria Zaharova,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live