Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Martie 2019
Vizualizari: 422
Comentează add

Fostul secretar de stat american, Madeleine Albright, consideră că Rusia provoacă cele mai mari probleme prin dezinformare și prin atacuri cibernetice.

"Occidentul supraevaluează Rusia, cărţile jucate de Putin sunt slabe"

sergiu-stet

 Fostul secretar de stat american, Madeleine Albright. Foto: Reuters.

Fostul secretar de stat american Madeleine Albright a declarat pentru publicaţia cehă "Seznam Zpravy" că, în opinia sa, este o greșeală ca toate eforturile să fie concentrate asupra Rusiei ca principală amenințare, în timp ce pericolul provine dinspre China și din partea teroriștilor.
 
"Cred că, probabil, avem tendința de a atribui prea multă influență Rusiei și președintelui său. Cărţile jucate de Putin sunt slabe. Putin este un fost KGB-ist, însă nu aș vrea să fie considerat cea mai importantă persoană din lume", a afirmat fosta șefă a diplomației americane, care se află în Cehia, pentru celebrarea celei de-a 20-a aniversări a aderării țării la NATO.
 
Madeleine Albright consideră că Rusia provoacă cele mai mari probleme prin dezinformare și prin atacuri cibernetice, ceea ce reprezintă, într-adevăr, o provocare de securitate semnificativă.
 
În opinia fostului secretar de stat american, printre cele mai mari provocări la adresa securității se numără războiul din estul Ucrainei, disputa comercială dintre Statele Unite și China și situația politică din țări precum Turcia.

Etichete Madeleine AlbrightChinaRusiaUcrainaTurciaNATOCehia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live