Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 340
Comentează add

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a dispus retragerea observațiilor transmise CEDO de către fostul Agent guvernamental, Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României.

Observaţiile trimise CEDO de fostul Agent Guvernamental, retrase

carmen-gavrila

Liviu Dragnea. Arhivă Foto: Diana Surdu

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a dispus retragerea observațiilor transmise către Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către fostul Agent guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României și în cauzele având obiect similar cu respectiva cauză.

Conform argumentelor Direcției Agent Guvernamental din cadrul MAE, decizia a fost luata pentru ca observațiile trimise la CEDO de Viorel Mocanu au fost întocmite fara respectarea procedurilor de lucru ale direcției de specialitate si pentru ca au fost formulate împotriva intereselor statului român și fara sa tina cont de punctele de vedere transmise de autoritățile naționale cu competențe în domeniu.

Totodată, a fost solicitat Curții să permită transmiterea de noi observații în aceste cauze, care să reflecte prevederile legale și practica națională în materie.


Etichete Bogdan AurescuCEDOagent guvernamentalViorel Mocanucauza Dragnea împotriva RomânieiLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live