Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alla Stâncaru Lunca

25 Aprilie 2013
Vizualizari: 9756
Comentează add

Pentru moment, Cristi Ionescu este patron, ospătar şi ...bucătar.

"Obrăjori de purceluş" cu vin de Burgundia

alla-stancaru-lunca

Cristi Ionescu. Foto: Lina-Ioana Lunca.

La rubrica Românii în lume vă invităm să-l cunoaşteţi pe Cristi Ionescu-un român care a reuşit prin munca de ani de zile să aibă acum propria afecere in Franţa.

10 ani a lucrat in diferite restaurante din Paris, ajunsese sef de restaurant dar intr-o bună zi a fugit de aglomeraţia oraşului şi a găsit linistea Într-un sat din regiunea Bourgogne, vestită pentru vinul cu același nume, vinul de Burgundia,  şi-a cumparat o căsuţă la o margine de pădure, iar in alt sat a inchiriat un spaţiu pentru propriul restaurant.

Pentru moment este patron, ospătar şi ...bucătar.  Altfel spus: "Eu ni cântu, eu ni jiocu, eu pe nime nu ni rogu..."Gateşte delicios, credeţi-mă pe cuvânt.

Doar când scriu aceste rânduri îmi lasă gura apă amintindu-mi de Obrăjorii de purceluş unul dintre felurile pe care le-am gustat.  Sper să aveţi aceeaşi senzaţie ascultându-l.

Foto: Cristi Ionescu şi Alla Stâncaru Luncă.

Cristi Ionescu este şi unul dintre fondatorii asociatiei

Toţi români -care intruneşte români de pe ambele maluri ale Prutului.

Şi ei când vor sa fuga de oraş vin la Malicorne unde se simt bine împreună,cântă de dor de casă, pentru că nu au uitat de unde au plecat. Cristi este din Bârlad, unii prieteni sunt din Moldova de peste Prut, alţii din Ardeal, dar indiferent din ce zonă sunt îşi spun de fiecare dată ca sunt Toţi români.

Vă propn să ascultaţi un fragment dintr-o discuţie mai mare pe care am avut-o cu Cristi Ionescu acolo  Acum câteva zile am primit un mesaj .

Îmi mulţumea pentru ca l-am vizitat şi pentru că l-am ascultat. Eu îi mulţumesc pentru  că este un interlocutor minunat, un bun povestitor care ştie să presoare nu numai mirodenii in mâncare dar şi multe glume, mulţumesc pentru ca a fost mai mult decît o gazda bună. Ne-a arătat şi castelele din împrejurimi despre care ştie multe lucruri.

Mulţumiri şi lui Mihai Dobrin de la asociaţia "Toţi români" care a avut ideea să mergem la Cristi Ionescu şi care a fost şi el un ghid minunat până la destinaţie.

Audio: Interviu cu Cristi Ionescu.


Etichete BurgundiaMalicorneToţi româniCristi Ionescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live