Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 August 2017
Vizualizari: 724
Comentează add

Angajatorii au obligaţia de a asigura angajaţilor condiţii de muncă adaptate la temperaturile caniculare.

Obligațiile angajatorilor față de salariați pe timp de caniculă

radiojurnal

Se consideră că este caniculă dacă temperatura depăşeşte 37 de grade două zile consecutiv.

În aceste condiţii, angajatorul trebuie să le ofere salariaţilor care lucrează afară între 2 şi 4 litri de apă, spaţii pentru refacerea capacităţii de muncă şi să modifice programul de lucru.

Pentru a se asigura că se respectă aceste condiţii, inspectorii vor fi pe teren şi dacă vor găsi nereguli vor emite amenzi care pot fi cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei.

Cele mai multe nereguli s-au identificat până acum în construcţii, în service-urile auto şi spălătoriile auto, după cum spune directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Constantin Bujor.

Constantin Bujor: Angajatorii trebuie să ia măsuri astfel încât să asigure controlul medical de specialitate mai des decât cel prevăzut de legislaţie, să asigure spaţii pentru refacerea capacităţii de muncă, în sensul în care segmentarea programului trebuie să se facă astfel încât să se evite perioadele extreme, se va lucra până la orele 11:00 şi /.../ cu orele 17:00, cu recuperarea programului.

Ar trebui să aibă şi acele încăperi, acele duşuri pe care trebuie să le asigure salariaţilor în situaţia în care activitatea permite acest lucru.


Etichete angajatoridrepturilucratoricanicula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live