Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Februarie 2021
Vizualizari: 356
Comentează add

"Obiectivul Ucrainei e să obţină Planul de Acțiune pentru aderarea la NATO"

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că obiectivul imediat al Ucrainei este obţinerea Planului de Acțiune pentru aderarea la NATO (Membership Action Plan - MAP) şi a subliniat că Forțele Armate ucrainene aderă treptat la standardele Alianței.
 
Potrivit unei postări pe contul de Twitter al lui Zelenski, liderul ucrainean a făcut declaraţiile respective în timpul unei discuţii telefonice cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
 
Preşedintele ucrainean a menționat că relaţia de cooperare cu Alianța este extrem de importantă pentru Ucraina, deoarece contribuie la aderarea ţării la noi standarde, la schimburi de experiență practică și la dezvoltarea parteneriatului strategic și a prieteniei dintre părţi.
 
"Mă bucur să aud de la Jens Stoltenberg că ușa NATO este deschisă pentru Ucraina. Vă mulțumim pentru sprijinul dumnevoastră personal și pentru sprijinul membrilor Alianței în dorința noastră de a obține calitatea de membru al NATO. Obiectivul nostru imediat este obţinerea MAP", a scris Zelenski.
 

Etichete Jens StoltenbergVolodimir ZelenskiUcrainaNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live