Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

25 Februarie 2020
Vizualizari: 258
Comentează add

Dezvoltarea capacităţii operaţionale şi a programelor de înzestrare, printre obiectivele din 2020 ale Ministerului de Apărare.

Obiectivele din 2020 ale MApN Obiectivele din 2020 ale MApN - Conține video

oana-bala

Foto: Radu Dobrițoiu.

Ministerul Apărării trebuie să accelereze anul acesta procesul de dezvoltare a capacităţii operaţionale şi a programelor de înzestrare, a spus astăzi preşedintele Klaus Iohannis, la şedinţa de bilanţ a ministerului.

În acelaşi timp, pentru România rămâne un imperativ strategic asigurarea unei prezenţe mai robuste a NATO în regiunea Mării Negre - a declarat şi ministrul interimar al apărării, Nicolae Ciucă. La şedinţa de bilanţ a participat şi premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, şi mai mulţi membri ai cabinetului.  

Ministrul interimar al apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat, la prezentarea bilanţului, că asigurarea unei prezenţe mai robuste a NATO la Marea Neagră a fost obiectivul principal al ministerului în anul 2019.

El a subliniat că asistăm în prezent la o conştientizare mai mare a faptului că este nevoie de coerenţă şi coeziune în întreaga vecinătate. Despre 2020, ministrul interimar al apărării spune că nu va fi un an uşor: 

Nicolae Ciucă: Suntem pregătiţi să menţinem un nivel ridicat de reacţie pentru apărarea naţională, să continuăm ambiţioasele programe strategice de înzestrare, să dezvoltăm capabilităţile vitale participării la angajamentele NATO şi UE, dar şi să cooperăm eficient cu celelalte instituţii din domeniul securităţii naţionale pentru gestionarea oricărui tip de criză. 

Prezent la bilanţ, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre finanţarea apărării şi a precizat că alocările bugetare crescute presupun acordarea unei atenţii sporite modului în care sunt cheltuiţi aceşti bani. În opinia sa, această finanţare trebuie să asigure o mai bună instruire pentru toate structurile armatei, precum şi o adecvare a exerciţiilor planificate la realităţile conflictelor contemporane. 

Klaus Iohannis: Din aceste sume alocate domeniului apărării este necesar să fie asigurată şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi viaţă ale militarilor, pentru că ei reprezintă resursa cea mai de preţ a Armatei României. 

Reporter: Premierul interimar, Ludovic Orban, a precizat la rândul său că executivul susţine programele Armatei Române, în ciuda unei situaţii bugetare mai puţin favorabile.

VIDEO: Alocuțiunea președintelui Klaus Iohannis. Sursa: presidency.ro.


Etichete mapnobiectivenicolae ciucaklaus iohannissedinta de bilant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live