Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 16 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

2 August 2013
Vizualizari: 4696
Comentează add

Schimbarea începe cu tine

O vorbă bună 151 - Schimbarea începe cu tine

remus-radulescu

În urma unei furtuni, malul mării era plin de stele de mare eşuate pe uscat. Apa în retragerea ei bruscă le abandonase pe ţărm.

Erau foarte multe, încât nisipul avea culoarea roz. Dimineaţa se adunaseră sute de persoane pe marginea plajei să vadă curiosul fenomen.
 

Câteva camere filmau şi transmiteau în direct acest peisaj ciudat. La un moment dat, un băieţel intră pe plajă, luă două stele de mare în mâini, îşi făcu drum cu grijă printre celelalte şi le aruncă în apă.

De pe margine, cineva strigă: „Nu are niciun rost ce faci băiete. Sunt atât de multe încât faptul că salvezi câteva, nu schimbă situaţia.”
Băiatul, luând alte stele de mare de pe nisip şi aruncându-le în apă, răspunse: „Cel puţin pentru acestea, am schimbat ceva.” Replica băiatului îi impresionă pe alţi câţiva care i se alăturară.

În câteva minute. plaja era plină de oameni care aruncau în apă stelele de mare muribunde.

Nu-i aşa că vi s-a întâmplat să vă blocheze gândul că o situaţie nu poate fi schimbată de un singur om şi din această cauză aţi renunţat să acţionaţi? Adevărul este că de cele mai multe ori schimbarea începe cu tine însuţi.


Etichete schimbareplajacopilstea de mare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live