Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

18 Octombrie 2014
Vizualizari: 1255
Comentează add

Militanţii Statului Islamic pot să cucerească oraşul Kobani, dar o victorie îi va costa, a spus şeful Comandamentului Central al Forţelor Armate ale SUA, generalul Lloyd Austin.

O victorie a Statului Islamic în oraşul Kobani "îi va costa"

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Şeful Comandamentului Central al Forţelor Armate ale Statelor Unite, generalul Lloyd Austin. Foto: captură youtube.com.

Forţele Statului Islamic au în posesie trei avioane de luptă MIG, capturate de la armata siriană, iar jihadiştii sunt antrenaţi să le folosească de piloţi irakieni din fostele trupe ale lui Saddam Hussein.

Potrivit BBC, o organizaţie care monitorizează conflictul din regiune a obţinut aceste informaţii şi citează martori care au văzut aparatele zburând în zona unui aeroport militar din oraşul Alep din nord-vestul Siriei.

Un purtător de cuvânt american a declarat pentru Reuters că Pentagonul nu are cunoştinţă de zboruri ale jihadiştilor, în Siria sau în alte părţi.

Acţiunile militare se concentrează de mai multă vreme în regiunea oraşului Kobani, ceva mai la est de Alep.

Campania aeriană susţinută împotriva militanţilor grupării Statul Islamic în jurul oraşului Kobani a reuşit să scoată din luptă un mare număr de luptători ai Statului Islamic, a spus într-o rară apariţie în faţa reporterilor, la Pentagon, şeful Comandamentului Central al Forţelor Armate ale Statelor Unite, generalul Lloyd Austin.

Generalul Austin a admis totuşi că militanţii pot reuşi să cucerească oraşul asediat Kobani, dar a arătat că ar fi o victorie care îi va costa, întrucât ea ar putea ajuta Statele Unite şi pe aliaţii săi în alte părţi ale Siriei, ca şi în Irak.

"În evaluarea mea, inamicul a luat decizia de a face din Kobani efortul său principal. Obiectivul meu este sa înfrângem şi în cele din urmă să distrugem ISIS", a declarat generalul Lloyd Austin.

Miercuri şi joi, Forţele Aeriene Americane au executat 14 raiduri aeriene în jurul oraşului Kobani.

Ele au bombardat, spun oficialităţile de la Pentagon, între altele, clădiri ale Statului Islamic, posturi de comandă şi poziţii de luptă. 


Etichete SUAWashingtonPentagongeneralul Lloyd AustinISIS/ISILStatul IslamicKobanilupteasediuavioaneMIGIrakSiria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live