Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Mai 2018
Vizualizari: 11775
Comentează add

Finanţarea combaterii încălzirii globale este prea redusă, ca ''o umbrelă într-un uragan'', arată un expert ONU.

''O umbrelă într-un uragan''

florin-lepadatu

 

Finanţarea combaterii încălzirii globale este prea redusă, ca ''o umbrelă într-un uragan'', arată un expert ONU, potrivit Reuters.

Patricia Espinosa, fost ministru de externe mexican, le-a spus  delegaţilor din aproape 200 de state reuniţi în Germania că mai multe furtuni, secete şi inundaţii cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră prevestesc ''destabilizarea globală''.

Oficialul a îndemnat la mai multe investiţii pentru limitarea fenomenului încălzirii globale, prin trecerea de la combustibili fosili la energie verde, şi la protejarea oamenilor de efectele din ce în ce mai grave ale fenomenelor meteo extreme.

''Să încerci să abordezi problema schimbărilor climatice la nivelul financiar actual este ca atunci când te protejezi cu o umbrelă în timpul unui uragan de categoria a cincea'', a spus Espinosa în cadrul unui discurs.

''În momentul de faţă vorbim despre milioane şi miliarde de dolari când ar trebui să vorbim despre trilioane'', a spus Espinosa, care conduce secretariatul pentru schimbările climatice din cadrul ONU.

''Impactul fenomenelor meteo extreme produce deja haos'', a adăugat aceasta.

Statele în curs de dezvoltare prezente la discuţii doresc garanţii mai ferme referitoare la fonduri - naţiunile bogate au promis să mobilizeze, până în 2020, 100 de miliarde pe an pentru problematica mediului, atât din fonduri publice, cât şi din surse private, pentru a le ajuta să combată încălzirea globală.

Espinosa a spus că temperaturile medii la suprafaţa pământului vor creşte cu 3 grade Celsius comparativ cu perioada preindustrială, potrivit angajamentelor actuale pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar creşterea ''va conduce la nimic mai puţin decât destabilizare globală.

Va avea un preţ în vieţi omeneşti.

Va spori competiţia pentru resurse, va creşte instabilitatea şi conflictul''. 


Etichete Exclusiv onlineclimăenergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live